Επικοινωνία  |  Συνδέσεις  |  Χάρτης Πλοήγησης  |  Downloads  |  Νομική Σημείωση  |  
ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
Προϊόντα Συρματουργίας
Προϊόντα Συγκόλλησης
Αναζήτηση

Μέλος του Ομίλου ΣΙΔΕΝΟΡ
ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ / Προϊόντα Συγκόλλησης
Προϊόντα Συγκόλλησης
Κάντε κλικ στην ερώτηση για να δείτε την απάντηση
Μόλις κολλήσω για λίγα λεπτά, η συγκολλητική μου μηχανή σταματά από μόνη της. Έχει κάποια βλάβη;
Ανάλογα με την προδιαγραφή τους, οι συγκολλητικές μηχανές μπορούν να λειτουργούν συνεχόμενα για λίγα λεπτά σε συγκεκριμένη ένταση ρεύματος (αμπεράζ). Μόλις συμπληρώσουν αυτό το διάστημα διαρκούς λειτουργίας, οι μηχανές σταματούν αυτόματα, προκειμένου να προστατευτούν τα εξαρτήματά τους από φθορά λόγω υπερθέρμανσης.
Τί είναι συγκόλληση MIG και TIG;
Κατά τη συγκόλληση TIG, το τόξο δημιουργείται μεταξύ ενός μη αναλισκόμενου ηλεκτροδίου και του μετάλλου, ενώ το μέταλλο προσθήκης παρέχεται σε μορφή βέργας. Επιπλέον, στην περιοχή της συγκόλλησης παρέχεται αέριο προστασίας, προκειμένου να προστατευτεί το ρευστό μέταλλο από την οξείδωση, να εξασφαλιστεί το μέσο δημιουργίας του τόξου και να ρυθμιστούν τα χαρακτηριστικά της συγκόλλησης και η γεωμετρία του κορδονιού. Πρόκειται για μια μέθοδο συγκόλλησης χαμηλής παραγωγικότητας, η οποία όμως παράγει εξαιρετικής ποιότητας συγκολλήσεις και είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για κολλήσεις αλουμινίου και ανοξείδωτου χάλυβα.

Στη μέθοδο MIG, το ηλεκτρόδιο σχηματισμού του τόξου είναι αναλισκόμενο επιχαλκωμένο ή γυμνό σύρμα, το οποίο τροφοδοτείται αυτόματα. Αδρανές ή ενεργό αέριο παρέχεται στη συγκόλληση για παρεμφερείς λόγους με τη μέθοδο TIG. Η μέθοδος MIG, δίνει μεγάλη παραγωγικότητα και προσφέρεται για χρήση σε αυτόματα συστήματα συγκόλλησης (π.χ. ρομποτικά συστήματα).
Τί είναι ο Κύκλος Εργασίας (Duty Cycle);
Ο κύκλος εργασίας, ο οποίος συνήθως εκφέρεται ως % ποσοστό, είναι το μέρος ενός δεκαλέπτου που μπορεί μια συγκολλητική μηχανή να λειτουργεί διαρκώς σε συγκεκριμένο αμπεράζ πριν σταματήσει. Για παράδειγμα, μια μηχανή 400 Α που έχει Ω.Κ.Ε. 60 %, μπορεί να λειτουργήσει για 6 λεπτά διαρκώς στα 400 Α πριν σταματήσει αυτόματα, προκειμένου να προστατευτούν τα εξαρτήματά της από υπερθέρμανση και μόνιμη φθορά.
Ποια προστατευτικά αέρια χρησιμοποιούνται κατά κανόνα;
Πρωταρχικός στόχος του προστατευτικού αερίου στις μεθόδους MIG και TIG είναι η παροχή προστασίας του ρευστού μετάλλου από την ατμόσφαιρα. Στη μέθοδο TIG χρησιμοποιούνται αργό, ήλιο και μίγματά τους. Στη μέθοδο MIG χρησιμοποιούνται αργό, ήλιο, διοξείδιο του άνθρακα και μίγματά τους, ενώ μπορεί να προστεθεί και μικρή ποσότητα οξυγόνου για σταθεροποίηση του τόξου.
Ποιος είναι ο ρόλος της πολικότητας στη συγκόλληση με επικαλυμμένο ηλεκτρόδιο;
Στη μέθοδο αυτή, περίπου το 30 % της θερμότητας του τόξου παράγεται στον αρνητικό πόλο, ενώ το υπόλοιπο 70 % της θερμότητας του τόξου παράγεται στο θετικό πόλο. Έτσι, τοποθετώντας το θετικό πόλο στην τσιμπίδα προκαλείται η δημιουργία ενός ρηχού και πλατιού κορδονιού, ενώ τοποθετώντας τον αρνητικό πόλο στην τσιμπίδα προκαλείται η δημιουργία ενός στενού κορδονιού με μεγάλη διείσδυση.
Χρησιμοποιώ τη μέθοδο MIG με αέριο CO2 για τη συγκόλληση κοινών χαλύβων. Πώς μπορώ να βελτιώσω τη λειτουργία του τόξου και την εμφάνιση του κορδονιού;
Τα αέριο CO2 προσφέρει ικανοποιητική προστασία στο ρευστό μέταλλο αλλά έχει την τάση να δημιουργεί υπερβολικά κυρτά κορδόνια και δε βοηθά στη βέλτιστη λειτουργία του τόξου. Σε περίπτωση που το επιπλέον κόστος δικαιολογείται από τις απαιτήσεις της εφαρμογής, η προσθήκη αργού στο αέριο σταθεροποιεί το τόξο και βελτιώνει την εμφάνιση του κορδονιού.
Γιατί πρέπει να αντικαθιστώ συχνά το μπεκ της τσιμπίδας όταν χρησιμοποιώ τη μέθοδο MIG;
Η κατάσταση του μπεκ στην τσιμπίδα MIG έχει ιδιαίτερη σημασία. Τυχόν φθορά ή μόλυνση του μπεκ από υπερθέρμανση ή πιτσιλίσματα ρευστού μετάλλου προκαλεί αστάθεια του τόξου, κακή τροφοδοσία σύρματος και χαμηλή ποιότητα συγκόλλησης. Ελέγχετε συχνά την κατάσταση του μπεκ και βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε πάντοτε το σωστό μέγεθος.
Τι είναι τα ηλεκτρόδια χαμηλού υδρογόνου;
Ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα στις συγκολλήσεις είναι η ρηγμάτωση που προκαλείται από την παρουσία υδρογόνου στο μέταλλο της συγκόλλησης. Υπό ορισμένες συνθήκες (υψηλές παραμένουσες τάσεις, ταχεία απόψυξη, συγκόλληση χαλύβων υψηλής αντοχής), υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ρηγμάτωσης της σύνδεσης. Προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος αυτός, προτείνεται η χρήση ηλεκτροδίων χαμηλού υδρογόνου.
Γιατί, ορισμένες φορές, απαιτείται προθέρμανση πριν τη συγκόλληση;
Στόχος της προθέρμανσης των μεταλλικών μερών που πρόκειται να συγκολληθούν είναι η επιβράδυνση της απόψυξης της συγκόλλησης, πράγμα που μπορεί να απαιτείται για την αποφυγή ρηγματώσεων. Η προθέρμανση γίνεται κατά περίπτωση αναγκαία ανάλογα με τη γεωμετρία της σύνδεσης, τη χημική σύσταση του προς συγκόλληση μετάλλου και την πιθανότητα παρουσίας υδρογόνου στο ρευστό μέταλλο. Μπορεί να γίνει με χρήση φλόγας ασετυλίνης ή ηλεκτρικών αντιστάσεων.
Πώς αποθηκεύονται τα ηλεκτρόδια χαμηλού υδρογόνου;
Τα ηλεκτρόδια χαμηλού υδρογόνου χρειάζονται προσεκτικό χειρισμό για να επιτυγχάνουν το σκοπό τους. Πρέπει να αποθηκεύονται σε στεγνό μέρος, να αποξηραίνονται εκ νέου αν εκτεθούν στην ατμόσφαιρα και έπειτα να μεταφέρονται σε ειδικό δοχείο μέχρι τη χρήση τους.
 
Copyright © Erlikon 2022 /Privacy Policy GR/EN Created by Realize S.A. with Viva Services Platform